Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas
Sastāvdaļas:
Pankūkām:
1 ola
1/2 glāzes piena
1/2 glāzes Gardener’s ābolu sausā sidra
1 ēdamkarote kausēta sviesta, vai eļļas
160g miltu
2 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
1/2 tējkarotes sāls
1 vidēji liels ābols, sarīvēts
Sviests vai eļļa, lai ietaukotu pannu
Kanēļa ābolu garnējums:
1 ābols, sagriezts šķēlītēs
1 ēdamkarote sviesta
1 tējkarote cukura
1 tējkarote kanēļa
Kļavu sīrups pasniegšanai, pēc izvēles
Pagatavošana:
Lai pagatavotu mīklu, tīrā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Citā traukā sakuļ olu, pienu un kausēto sviestu (vai eļļu). Sarīvē nomizotu ābolu, vispirms izņemot serdi. Pakāpeniski pievieno šķidrajām sastāvdaļām sauso sastāvdaļu miksli, pastāvīgi maisot, lai tās viendabīgi sajaucas. Tad vienmērīgi iemaisa mīklā sidru un rīvētos ābolus. Mīklai var atļaut kādu brīdi uzbriest.
Ietauko vidēji karstu pannu ar sviestu vai eļļu un cep nelielas pankūkas (ja pannas izmērs atļauj – vienlaicīgi var cept 2-3 pankūkas). Kad pankūkas apakšdaļa ir zeltaini brūna un virspusē sāk veidoties mazi gaisa burbuļi, pankūku apgriež uz otru pusi.
Lai pagatavotu ābolu un kanēļa garnējumu, pannā izkausē sviestu un cep ābolu šķēlītes uz mērenas uguns, pēc pāris minūtēm pievienojot cukuru. Šķēlītes apmaisa un cep līdz tās karamelizējoties kļūst zeltaini brūnas, tad pārkasa ar kanēli.
Pankūkas pasniedz kopā ar ābolu un kanēļa garnējumu un kļavu sīrupu. Lai gardas brīvdienu brokastis!