Dārznieka cūkgaļas un sidra podiņš
15. februāris, 2023 pl. 12:09,
Nav komentāru
*attēls ilustratīvs
Recepte 4 porcijām.
Sastāvdaļas:
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 kg cūkgaļas pavēdere, sagriezta 2 cm biezās šķēlēs
- 1 ēdamkarote timiāna lapu
- 500 ml 𝐆𝐀𝐑𝐃𝐄𝐍𝐄𝐑’ 𝐒 sausais ābolu sidrs
- 1 ½ tējkarotes angļu sinepju
- 4 lieli sīpoli, sagriezti
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem.
Katlā uzkarsējiet 2 ēdamkarotes olīveļļas. Uz vidēji zemas temperatūras apcepiet sīpolus, vismaz 10min., bieži maisot tos, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi. Neļaujiet tiem apbrūnēt.
Pannā uz augstas temperatūras uzkarsējiet 1 ēdamkaroti olīveļļas un apcepiet sagriezto cūkgaļas pavēderi, apmēram 10min., līdz izdalās sulas.
Pievienojiet cūkgaļu sīpoliem. Pievienojiet timiānu, lauru lapas, sāli un angļu sinepes. Visu kārtīgi samaisiet.
Pārlejiet ar Gardener's sauso ābolu sidru tā, lai tiek pārklāta visa cūkgaļa. Uz augstas temperatūras sildiet, līdz sidrs uzvārās. Pildiet karstuma izturīgos podiņos, vai čuguna traukā. Lieciet cepeškrāsnī, cepiet 150 grādos 1h 30min, līdz cūkgaļa kļuvusi mīksta.
Iesakām pasniegt kopā ar kartupeļu - burkānu biezeni, un glāzi Gardener’s sausā ābolu sidra! ❤