Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)
Sastāvdaļas:
400g makaronu (forma pēc izvēles);
200g bekona;
3 ēdamkarotes miltu;
160 ml Gardener’s ābolu sidra;
250 ml piena;
450g Čedaras siera;
Sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Vāriet makaronus sāļā ūdenī, līdz tie ir al dente.
Katlā uz vidēji karstas uguns apcepiet sagrieztu bekonu. Ik pa laikam apmaisot, līdz bekons kļuvis kraukšķīgs un iztecējuši tauki. Izņemiet no katla bekonu. Bekona taukos pieberiet 3 ēdamkarotes miltu, apmēram minūti maisiet kopā ar bekona taukiem. Katlā pamazām lejiet Gardener’s āboulu sidru, nepārtraukti maisot. Kad masa kļuvusi viendabīga, tāpat pielejiet pienu un kārtīgi samaisiet. Mērci vāriet uz vidēji lēnas uguns 5-10 min, līdz tā sabiezē. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Noņemiet kaktliņu no uguns un iemaisiet rīvetu Čedaras sieru. Mērci maisa līdz siers ir izkusis viendabīgā masā. Mērcei pievienojiet pusi no apceptā bekona.
Mērcei pievienojiet uzvārītos makaronus. Iecilājiet tos siera un ābolu sidra mērcē.
Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar atlikušajiem bekona gabaliņiem. Baudiet ar glāzi sausa sidra!
Izmēģini šo vieglo un gardo recepti!
Lai garšo!