Baltā zivs sidra mērcē
20. aprīlis, 2020 pl. 9:54
*attēlam ir ilustratīva nozīme
Sastāvdaļas:
- 4 x 150 g baltās zivs,
- 1 sīpols,
- 1 ēdamkarote sviesta vai augu eļļas,
- 100 g Gardener’s sausā ābolu sidra,
- 100 g saldā krējuma,
- sāls, pipari pēc garšas,
- sauja zaļumu (dilles, pētersīļi, lociņi pēc izvēles).
Pagatavošana:
Baltās zivs (heka, zandarts, vai kāda cita) filejas
gabalus apber ar sāli un pipariem. Smalki sakapātus sīpolus liek cepties uz
aukstas pannas, lai lēni cepas, kamēr paliek caurspīdīgi, bet nebrūnē. Tad
pārlej ar sidru, uzkarsē, uz pannas izkārto zivs gabalus, izkarsē un pārlej ar
saldo krējumu. Karsē, kamēr krējums sabiezē. Tad pārkaisa ar zaļumiem. Pasniedz
ar vārītiem rīsiem.