Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
Sabiles Sidrs
  • Sākums
  • E-veikals
    • Sabiles sidrs
    • Gardener`s Craft sidrs
    • Sidrs kastēs
    • Dāvanu komplekti
    • Ekskursijas
    • Suvenīri
  • GARDENER'S
  • Jaunumi
  • Par mums
    • Mūsu stāsts
    • Sabiles Sidra Nams
    • Darītava. Brauc ciemos!
    • Apbalvojumi
    • Publikācijas
  • Receptes
    • Ēdieni
    • Dzērieni
  • Kontakti
    • Noteikumi
    • Privātuma politika
    • Piegāde
  • BUJ

Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas

26. oktobris, 2023 pl. 18:23
Pankūkas

Sastāvdaļas:

Pankūkām:

1 ola

1/2 glāzes piena

1/2 glāzes Gardener’s ābolu sausā sidra

1 ēdamkarote kausēta sviesta, vai eļļas

160g miltu

2 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

1/2 tējkarotes sāls

1 vidēji liels ābols, sarīvēts

Sviests vai eļļa, lai ietaukotu pannu

Kanēļa ābolu garnējums:

1 ābols, sagriezts šķēlītēs

1 ēdamkarote sviesta

1 tējkarote cukura

1 tējkarote kanēļa

Kļavu sīrups pasniegšanai, pēc izvēles


Pagatavošana:

Lai pagatavotu mīklu, tīrā bļodā samaisa sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Citā traukā sakuļ olu, pienu un kausēto sviestu (vai eļļu). Sarīvē nomizotu ābolu, vispirms izņemot serdi. Pakāpeniski pievieno šķidrajām sastāvdaļām sauso sastāvdaļu miksli, pastāvīgi maisot, lai tās viendabīgi sajaucas. Tad vienmērīgi iemaisa mīklā sidru un rīvētos ābolus. Mīklai var atļaut kādu brīdi uzbriest.

Ietauko vidēji karstu pannu ar sviestu vai eļļu un cep nelielas pankūkas (ja pannas izmērs atļauj – vienlaicīgi var cept 2-3 pankūkas). Kad pankūkas apakšdaļa ir zeltaini brūna un virspusē sāk veidoties mazi gaisa burbuļi, pankūku apgriež uz otru pusi.

Lai pagatavotu ābolu un kanēļa garnējumu, pannā izkausē sviestu un cep ābolu šķēlītes uz mērenas uguns, pēc pāris minūtēm pievienojot cukuru. Šķēlītes apmaisa un cep līdz tās karamelizējoties kļūst zeltaini brūnas, tad pārkasa ar kanēli.

Pankūkas pasniedz kopā ar ābolu un kanēļa garnējumu un kļavu sīrupu. Lai gardas brīvdienu brokastis!



Jaunākie ieraksti


  • 15. jan. 2025
  • Karstais džina Todijs (Hot Gin Toddy)
    9. jan. 2025

  • 25. nov. 2024
  • Sabiles ābolu džins un toniks
    15. aug. 2024
  • Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)
    21. mar. 2024
  • Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas
    26. okt. 2023
  • Rudens sangrija ar ābolu sidru
    28. sep. 2023

Iesakām:

Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, tas būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

KONTAKTI                PRIVĀTUMA POLITIKA                  NOTEIKUMI                  PIEGĀDE                 BUJ

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA
Licences nr. MT00000010042.