Pāriet uz galveno saturu
  • LAT
  • ENG
Sabiles Sidrs
  • Sākums
  • E-veikals
    • Sabiles sidrs
    • Gardener`s Craft sidrs
    • Sidrs kastēs
    • Dāvanu komplekti
    • Ekskursijas
    • Suvenīri
  • GARDENER'S
  • Jaunumi
  • Par mums
    • Mūsu stāsts
    • Sabiles Sidra Nams
    • Darītava. Brauc ciemos!
    • Apbalvojumi
    • Publikācijas
  • Receptes
    • Ēdieni
    • Dzērieni
  • Kontakti
    • Lietošanas noteikumi
    • Privātuma politika
    • Piegāde
  • BUJ

Sātīgā sīpolu zupa ar sidru

20. aprīlis, 2020 pl. 9:57, Nav komentāru

Sīpolu zupa ar grauzdiņu*attēlam ir ilustratīva nozīme


Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta,
  • 6 sīpoli,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • 1 l dārzeņu vai vistas buljona,
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu,
  • 0,6 l Gardener’s sausā ābolu sidra,
  • 2 lauru lapas,
  • 6 šķēles baltmaizes,
  • 150 g intensīva siera, piemēram, Čedara,
  • sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Sagrieztos sīpolus (šķēlēs) un ķiplokus liek bļodā un apkaisa ar miltiem. Katlā sāk kausēt sviestu un pievieno sīpolus, liekos miltus nopurinot. Cep uz lēnas uguns - sutina, neļaujot sacepties, tikai viegli apbrūnēt, līdz sīpoli kļūst mīksti un nedaudz caurspīdīgi. Tad pielej buljonu un sidru, pieliek lauru lapas. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, atkarībā no buljona intensitātes. Vāra apmēram 15 min, līdz sīpoli mīksti. Kamēr zupa vārās, uzkarsētā cepeškrāsnī uz cepešpannas liek maizes šķēles ar sieru un cep, līdz siers izkusis un nedaudz apbrūnējis. Zupu lej bļodās un katrā ieliek pa siera maizes šķēlei.

Variācija – ja ir pieejami māla sautējuma podiņi, zupu lej tajos. Apgrauzdē maizi un sarīvē sieru. Katram podiņam pa virsu liek maizes “vāciņu”, kuru apber ar sieru. Tad liek cepeškrāsnī un cep, kamēr siers izkusis un izveidojis zeltainu garoziņu.


Nav komentāru

Komentēt







Jaunākie ieraksti


  • 15. janv. 2025
  • Karstais džina Todijs (Hot Gin Toddy)
    9. janv. 2025

  • 25. nov. 2024
  • Sabiles ābolu džins un toniks
    15. aug. 2024
  • Pasta siera un sidra mērcē ar bekonu (Mac & Cheese)
    21. marts 2024
  • Vēlo brokastu ābolu un sidra pankūkas
    26. okt. 2023
  • Rudens sangrija ar ābolu sidru
    28. sept. 2023

Iesakām:

Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, tas būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

KONTAKTI                PRIVĀTUMA POLITIKA                  NOTEIKUMI                  PIEGĀDE                 BUJ

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME, TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA
Licences nr. MT00000010042.