500 g laša filejas,
Marinādei:
1 vārīta biete,
50 ml gaišās sojas mērces,
1 tējkarote romiešu ķimeņu (kumina),
1 ēdamkarote cukura,
1 ēdamkarote sāls,
Laima krēmam:
1 paciņa saldā krējuma,
½ laima miziņas,
½ laima sulas,
½ tējkarote sāls,
1 tējkarote cukura,
Kabaču salātiem:
1 neliels kabacis (cukini),
sāls,
citrona vai laima sula.
Pagatavošana:
Lasim ar pinceti izņem asakas. Marinādei visas sastāvdaļas sablendē. Plastmasas kastītē liek ½ marinādes, tad laša gabalu, tad atlikušo daļu marinādes (lai lasis viss būtu ieziests ar marinādi). Pa nakti atstāj ledusskapī. Pirms ēšanas laša gabalu izņem no marinādes, ar papīra salveti nosusina un sagriež ar ļoti asu nazi plānās šķēlītēs.
Krēmam sakuļ saldo krējumu ar cukuru stingrās putās, tad iejauc laima sulu un miziņu. Salātiem – kabacīti sagriež smalkās strēmelītēs, apsāla un aplaista ar sulu. Pasniedz ar grauzdētas baltmaizes šķēli vai citu maizīti.
Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, ts būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.