Sastāvdaļas:
70 ml Gardener’s sausā ābolu sidra,
30 ml ābolu etiķa,
2 gab. šalotes sīpolu,
20 ml ūdens,
200 g sviesta,
1
tējkarote medus,pēc garšas sāls un baltie pipari.
Pagatavošana:
Pannā vāra smalki sagrieztus šalotes sīpolus ar sidru, etiķi un medu, līdz
šķidrums samazinās vismaz uz pusi. Pievieno aukstu dzeramo ūdeni un uz mazas
liesmas turpina karsēt, pa maziem gabaliņiem sāk pievienot sviestu un turpina
maisīt. Lai nepārkarsētu, nogriež karstumu un turpina pievienot sviestu, līdz
mērce iegūst krēmīgu konsistenci, tad pievieno sāli un piparus.
Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, ts būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.