Sastāvdaļas:
1 vidējs sīpols,
1 ābols,
1 kubiņš vistas buljona,
1 ēdamkarote sviesta vai augu eļļas,
150 ml sidra (Gardener’s sausais ābolu sidrs vai Ābolu pussausais
Sabiles sidrs),
100 ml saldā krējuma.
Pagatavošana:
Sīpolus un ābolus smalki sagriež. Liek
cepties sviestā/eļļā uz aukstas pannas, līdz sīpoli un āboli ir mīksti un
caurspīdīgi. Tad pievieno sidru un
buljona kubiņu un sutina, līdz āboli izšķīduši un sidrs daļēji iztvaikojis par
aptuveni trešo daļu. Tad pievieno krējumu un maisot karsē, kamēr sabiezē līdz
vēlamajai mērces konsistencei. Ja mērci vēlas viendabīgāku, to sablenderē. Ideāla mērce ceptai vistai un citiem putnu
ēdieniem, bet var arī ar citiem ēdieniem.
Pirms liet glāzēs dzirkstošo sidru, atdzesē to! Atdzesēts līz 4-6 grādu temperatūrai, ts būs krietni gardāks, kā arī mazāk putos, atverot pudeli.